Cat costa un fotograf de nunta?

Salut, numele meu este Daniel Budau si impreuna cu echipa mea am scris cateva randuri pe care sper sa le cititi.

De obicei eu prefer sa ma intalnesc cu clientii pentru a-i cunoaste, dar daca acest lucru nu este posibil sper ca voi sa aflati cate ceva despre mine si despre munca mea prin citerea urmatoarelor randuri.

Intrebari care ar trebui sa le puneti oricarui fotograf:

Care este pretul pentru fotografierea unei nunti?

Daca acest lucru ne intrebati din prima, fara ca in prealabil sa ne vizualizati  portofoliul, atunci nu cred ca avem ce cauta la voi la eveniment. E adevarat ca pretul conteaza, dar acesta se poate afla dupa un mic studiu.

Ce stil de fotografie practicati?

Stilul este cel fotojurnalistic iar acum incerc o trecere catre un stil nou, unul de poveste.

Cate fotografii primim?

De obicei media pe care o predam este intre 600 si 800 de fotografii din ziua nuntii si intre 50-150 de la sedinta foto dupa nunta, dar acest lucru difera in functie de numarul de invitati si de durata evenimentului.

Toate fotografiile vor fi prelucrate?

Acum depinde ce intelegeti prin prelucrate, dar ca sa va lamuresc va voi povesti pe scurt despre modul nostru de lucru pe partea de prelucrare foto:

a) in primul rand toate fotografiile sunt prelucrate pe parte de luminozite, contrast, incadrare si de foarte multe ori scoatem obiectele nedorite din ele (adica intrerupatoare, mizerii si tot felul de lucruri care se afla pe jos sau pe pereti);

b)in functie de pachetul ales cateva zeci de fotografii sunt prelucrate in amanunt, adica lucram la ten, cosuri, cearcane, schimbare de culoare si facem tot posibilul ca fotografia sa fie cat mai spactaculoasa;

Ce aparatura folositi?

Uneori aparatura nu conteaza asa mult daca stii sa o utilizezi foarte bine, dar ca sa va raspund la intrebare pot afirma bucuros ca fotografiez cu doua aparate foto Canon 5D Mark III de 21Mpx si utilizez foarte mult obiective fixe deoarece, dupa parerea mea,  sunt cele mai bune. Tot timpul montez blituri in locatiile unde lumina este slaba.

Pozele la ce calitate le primim?

Voi face o mica paranteza (cand eu am facut nunta, in anul 2015, nu mi-am intrebat fotograful la ce calitate imi da fotografiile finale iar cand le-am primit am tras concluzia ca din cauza rezolutiei reduse nu imi pot face nici macar un tablou in living), deci eu va predau fotografiile finale la o rezolutie foarte mare si vi le dau si la rezolutie de facebook.

Cum primim fotografiile?

Fotografiile le predam in format digital pe DVD sau Stick si pe o pagina personala unde se vor afla toate fotografiile finale de la eveniment protejate cu o parola pe care o s-o primiti voi.

Albume photobook faceti?

Da facem si avem o gama variata de dimensiuni si modele. Albumele sunt de calitate si au o garantie de 20 de ani.

In ziua nuntii va implicati in eveniment?

De obicei ne implicam si dam sfaturi mirilor daca nu au staroste/vornic/MC pentru ca evenimentul sa fie cat mai reusit.

Cate persoane sunteti prezente la eveniment?

Raspunsul ar fi unul scurt, minim doua persoane( fotograf principal, adica eu + asistent care ma ajuta si uneori mai fotografiaza ). Daca cerinta e cu doi fotografi atunci vom fi doi fotografi plus asistentul foto.

Cat stati la eveniment?

Aici e destul de dificil, dar un lucru este clar, stam pana la ultimul moment important din nunta. Cand incheiem un contract nu mentionam pana la ce ora stam deoarece acea zi este dedicata integral mirilor.

Ati facut scoala in domeniul fotografiei?

Am facut un curs de fotografie, dar acest curs l-am facut pentru diploma ca sa imi pot face firma. In fiecare an merg la minim un workshop de fotografie de nunta pentru a invata de la ce mai buni fotografi de nunta din europa. Tot timpul ma documentez si incerc lucruri noi in fotografie.

Acum ca ati trecut de randurile “plictisitoare” sper ca ofertele sa fie pe placul vostru.

Preturile sunt discutabile si personalizabile in functie de dorintele voastre.
Pentru unele evenimente percepem taxa de transport si de cazare, dar acest lucru il putem stabili dupa o discutie la telefon: 0722 465 906 sau la un ceai.
Pentru a vedea disponibilitatea noastra va invitam sa vedeti calendarul cu datele noastre libere pentru evenimente
Eu am creat 2 pachete care sa includa un necesar pentru o amintire perfecta.

Price wedding photographer

 

Oferta de pret pentru serviciile videograf de nunta.

Cu drag,
Fotograful cu papion