Ce aparat foto sa alegem?

Foarte multi prieteni imi cer o parere in legatura cu ce aparat foto sa cumpere si de unde.

Parerea mea despre aparatele foto DSLR

In primul rand, nu conteaza marca asa de mult deoarece fiecare firma are cate un model de aparat foarte bun. Depinde pentru ce vrei sa il achizitionezi si ce suma ai alocatat pentru aparat. Pe langa aceste firme mai sunt cateva care si ele au aparate foarte bune, doar ca nu sunt la fel de promovate la noi in tara. In fiecare tara este cate un brand intrat pe piata si acel brand se promoveaza din toate punctele de vedere.
Sunt persoane ce au lucrat multi ani de zile cu o anumita marca si apoi au trecut la principala sa rivala. Aici marca e ca la masini, nu poti spune niciodata ca Mercedes e mai tare ca BMW sau invers, deoarece fiecare are cate un model care te lasa fara cuvinte si fara bani in buzunar ;). Cam asa e si la aparatele foto mai ales la DSLR-uri (Digital Single Lens Reflex). Mai trebuie sa tinem cont ca ambele marci, atat Canon cat si Nikon, au fost create in Japonia si sunt rivale pe piata aparatelor de fotografiat.

Ti-ai socotit bugetul pentru aparatul foto?

In al doilea rand, cand vrei sa achizitionezi un aparat foto trebuie sa ai un buget foarte bine gandit deoarece tot timpul vei vrea sa iti mai cumperi cate un mic accesoriu, iar in timp vei realiza ca acest hobby este destul de scump si ca ai investit foarte multi bani.

Te-ai jucat cu cateva aparate foto

Mai trebuie sa te gandesti in ce scop vrei sa folosesti aparatul, ce obiectiv sa-ti achizitionezi si daca vei avea nevoie de blitz extern sau este suficient blitz-ul incorporat. Asta daca body-ul are unul, unele modele nu au blitz incorporat si nici lampa de asistare a focalizarii.
Dupa parerea mea inainte de a cumpara un aparat foto de la un brand cunoscut, informeaza-te daca te ajuta sa faci fotografiile pe care ti le doresti. Aparatul de fotografiat conteaza foarte mult, dar inainte de modelul aparatului cred ca ar trebui sa citesti cate una alta despre fotografie, sa te joci cu cateva aparate ca sa vezi fiecare cum se comporta si sa vezi ce inseamana cifrele care le vezi peste tot. Dupa ce vei invata despre f (diafragma), timpul de expunere sau ISO, atunci vei stii ce aparat vei vrea sa cumperi din punctul de vedere al specificatiilor. Fiecare brand are plusuri si minusuri, dar garantat exista un model potrivit pentru tine.

Prieteni tai ce aparate foto au

Si revenind la marcile noastre Canon vs Nikon, oricine a lucrat cu ambele aparate nu va spune ca unul e mai bun decat celalat. Fiecare are modele foarte bune, impresionante chiar. Fiecare model este creat pentru a fi folosit in anumite locatii, unele pentru studio iar altele pentru teren. Mai trebuie luat in considerare si cati prieteni ai prin jur cu o anumita marca de aparat deoarece nu se stie niciodoata cand vei vrea sa imprumuti ceva accesorii pentru a le testa pe aparatul tau.

Cati megapixeli sunt necesari

Nu te uita dupa un aparat voluminos sau dupa multi Mpx (megapixeli) cum fac unele persoane. O fotografie de 17 Mpx poate fi printata si la dimensiunea unui bloc daca este de o calitate buna. Intereseaza-te ce specificatii are, pentru ca acestea sunt cele mai importante la aparat in prima faza, apoi necesarul de obiective si alte accesorii care sa-ti ofere satisfactie prin fotografiile realizate. Sunt persoane care cu aparate de cateva mii de lei fac fotografii mai grozave decat altii ce au investit zeci de mii de lei in aparatura. De multe ori conteaza ce viziune artistica ai, sau la ce vrei sa il folosesti.

Iti urez spor in cautarea aparatului potrivit si lumina buna.