Daniel Budau, “fotograf profesionist de nunta din Cluj Napoca si Deva” – semnatura mea preferata. As dori sa va vorbesc despre mine si pasiunea mea in cateva randuri:
Fotografia este modul meu de a ma exprima: prin imagini, nu cuvinte. La cuvinte se pricepe sotia mea Claudia.
In fotografiile mele ilustrez cel mai des bucuria, emotia, iubirea si fericirea, insa nu dau inapoi atunci cand surprind si altfel de emotii. Incerc sa gasesc frumosul in orice: in privirea unei mirese, joaca unui copil, puritatea unei locatii dar si in regretul unui batran pentru anii ce au trecut.
Putem gasi partea frumoasa a oricarui lucru atunci cand privim din unghiul potrivit. Acesta este motivul pentru care am ales fotografia.
Te invit si pe tine sa privesti frumosul prin portofoliul meu de fotografii!

Cu drag,
Daniel Budau – wedding photographer.

Fotograf-nunta-cluj-napoca-deva

Alegerea unui fotograf de nunta nu trebuie lasata, niciodata, la voia intamplarii. Nunta este un eveniment important, atat in viata mirilor, cat si a familiilor si prietenilor acestora, astfel incat fotografiile acestui eveniment trebuie facute cu foarte multa responsabilitate si talent, pentru a importaliza momentele deosebite, pentru a ilustra bucuria mirilor in ziua nuntii lor, pentru ca amintirea acestei zile sa fie una dintre cele mai placute.

Pentru un fotograf din Cluj, realizarea unor fotografii reusite nu ar trebui sa fie foarte dificila, Clujul detinand o serie de locatii excelente. La fel si un fotograf nunta Deva are de unde alege locatii valoroase pentru a realiza fotografii de nunta deosebite. Un astfel de fotograf trebuie sa fie intotdeauna foarte bine pregatit. In primul rand trebuie sa cunoasca foarte bine zona in care activeaza, pentru a-i exploata la maximum potentialul. De asemenea, trebuie sa cunoasca si preferintele mirilor. Isi doresc fotografii in locatii moderne, de actualitate, sau isi doresc sa se fotografieze in locatii istorice, in zone cu un aer mai de demult? Nici Clujul si nici Deva nu duc lipsa de acest gen de locatii, astfel incat alegerea lor depinde exclusiv de optiunile mirilor.

Momentul din zi este, de asemenea, foarte important a fi ales cu atentie, pentru a exploata la maximum lumina, dar si umbrele. Pozele in apus de soare sunt iarasi, foarte cautate de cei care isi doresc sa confere nuntii lor un aer romatic, visator. In momentul in care este contractat, un fotograf trebuie, in primul rand, in urma discutiilor de principiu cu cilentii sai, sa-si faca o lista cu locatiile care ii pot oferi sansa de a face cele mai bune shot-uri.

Daca se doresc fotografii mai speciale, un fotograf nunta Cluj Napoca sau un fotograf nunta Deva trebuie sa-si asume si rolul de a aranja cadrul, de a realiza decoruri in locatiile alese, in functie de dorintele mirilor. In ultima perioada, nu se mai opteaza pentru simple fotografii statice, asa cum se faceau pe vremuri. Fotografiile de nunta tind sa fie dinamice, sa exprime starea de spirit a participantilor la nunta, in ziua cea mare pentru cuplul respectiv.

Fotografiile de grup pot fi momente foarte stresante, toata lumea fiind agitata, exuberanta, greu de stapanit. Un fotograf trebuie sa fie foarte stapan pe sine si sa aiba o capacitate de coordonare foarte buna pentru a stapani asa cum trebuie aceste momente. Asteptarile cuplului trebuie, si in acest caz, respectate, iar fotograful trebuie sa insiste sa aranjeze personajele si ambientul astfel incat lucrurile sa iasa exact asa cum s-a dorit.

Niciodata fotograful nu trebuie sa lasa sunetul pornit la camera de fotografiat. Zgomotul repetat la fiecare fotografie poate fi deranjant, streasant de-a dreptul, mai ales in timpul ceremoniilor, al momentelor solemne.

Fotografierea detaliilor in cadrul nuntii – inelele asezate impreuna, pregatite pentru a fi puse pe mana mirilor, aranjamentele florale, decoratiuni, accesorii ale unor nuntasi, etc – toate sunt elemente care pot completa in mod fericit albumul de nunta.

Existenta unei camere de rezerva este, intotdeauna, necesara, din considerente practice. Daca se intampla ceva cu una dintre ele, fotograful trebuie neaparat sa aiba o alta de back-up ; in caz contrar, momentele nuntii ar fi iremediabil pierdute. Un fotograf nunta nu se alege pe loc, majoritatea celor buni au deja angajamente, asa incat, este nevoie ca fotograful pe care il angajati sa fie pregatit, inclusiv pentru evenimente neprevazute, cum ar fi defectarea uneia dintre camere. Ba chiar, pentru cei care isi permit, a lua in considerare angajarea unui al doilea fotograf este o idee demna de luat in considerare. De altfel, poate fi vorba despre doua puncte de vedere, care pot conferi albumului de nunta o varietate si o diversitate foarte placuta si interesanta.

Un fotograf este un profesionist, care trebuie nu doar sa tina seama de dorintele cleintilor sai, oricare ar fi acestea, ci si sa-i sfatuiasca atunci cand considera ca ceea ce-si doresc mirii nu este o solutie favorabila unor fotografii reusite.